Valkoisen mekon asustaminen

Valkoinen mekko on kuin meikkaamattomat kasvot, hyvä pohjakangas. Suuri Käsityö -lehdelle mekkomalleja piirrellessäni halusin tehdä yksinkertaisen mallin paitsi siksi, että se olisi helppo aloittelijankin ommella, myös siksi, että mekko jättäisi tilaa huikeille asusteille. 

Olen yleensä ihan ok sen kanssa, että näytän joulukuuselta. Mutta paljon on myös niitä päiviä, että kaipaan selkeyttä pohjalle. Tämä kimonohihainen mekko on ihan ässä asustamiselle, ja valkoinen väri on kesäaikaan itse raikkaus. Sen kanssa olkiasusteet näyttävät sopivan huolettomilta. 

Valkoinen mekko – itse sunnittelemani, kaavat löytyy kesä-heinäkuun Suuri Käsityö -lehdestä / pistokkaat – Zara / laukku: Lindex / hattu: matkamuisto

Ei meinaa millään mahtua päähän että juhannus on ensi viikolla! Olen koko ajan ajatellut, että siihen on vielä muutama viikko aikaa… Ihan pian on kesäloma, huimaa!

4 vastausta artikkeliin “Valkoisen mekon asustaminen”

  1. Kiva, että kommentoit näitä suunnittelemiasi asuja sen sijaan, että ne vain näkisi kuvina lehdessä. Tähän mennessä esittelemäsi vaatteet ovat myös sen verran kivan näköisiä, että saattaisin uskaltaa jopa ostamaan lehden (katsotaan sitä ompelua sitten, kun saan nämä omat työt helpommalle mallille…). Olen usein aikonut ommella eri ompelulehtien malleista mekkoja, mutta projektini ovat tainneet stopata kankaan hankintaan. En osaa arvioida kangaslaatuja tai niiden käyttökohteita. Siksi on mukava, että kommentoit vähän kangasvalintojakin.

    1. Ilman muuta täytyy esitellä kunnolla ja käytössä, että näkyy vaatteiden todellinen olemus 🙂 lehtikuvatkin onneksi olivat tosi luonnolliset, eikä liian viilatut. Kangasliikkeen myyjillä on yleensä ammattitaitoa kankaan valinnan suhteen, minä aina hyödynnän ihan surutta heitä kun en ole itse ihan varma mitä valita 🙂

  2. Kiitos kivoista ja aloittelijoille sopivista kaavoista! Sait minut innostumaan ompelemaan ensimmäisen kerran sitten yläastevuosien 😀 Olen siis aivan uuno näissä hommissa joten varmaan tyhmä kysymys tulossa: ostin tälle mekolle eurokankaasta valkoisen kreppikankaan, mutta siitä saattaa kyllä näkyä läpi. Kuuluuko mekkoon tulla jonkinlainen vuori? Sellaisen ompeleminen kuulostaa vaikealta 😀 toki ostettava alusmekko voisi ajaa saman asian?

    1. Ihan mahtavaa, että innostuit ompelemaan <3 parempaa palautetta en voi saada! 

      Mekkoon ei kuulu vuoria, mutta sen voi siihen toki halutessaan tehdä. Minä suosin itse juuri alusmekkoja, käytän sellaista lähes joka mekon kanssa. Tätä mallikappalemekkoa voisi kyllä käyttää ilman alusmekkoakin, sillä kankaasta ei näy läpi, paitsi jos nyt laittaa mustat alusvaatteet, niin sitten voi aavistus sävyä kuultaa kankaan ohi. 

Kommentit on suljettu.