Upeita muotiluomuksia sekä taide-elämyksiä Laukon Kartanossa

Laukon kartanossa Vesilahdella on tänä kesänä näytillä Jukka Rintalan kauneimpia pukuja. Taidokkaasti valmistettuja asuja pääsee tiiraamaan lähietäisyydeltä, ja ikonisimmat näistä asuista muistetaan myös Linnan juhlista. Kartanon alakerrassa voi uppoutua Marita Liulian Mysteriumiin. Unenomaiset maalaukset toimivat upeasti barokkilinnan seinillä, ja kokonaisuutta täydentää voimakkaat valokuvateokset. 

Minulle retki Laukkoon on joka kesäinen traditio. Ensinnäkin Laukon ravintola on ensiluokkainen, ja tänä vuonna keittiöstä vastaa Arto Rastas. Kartanon vaihtuvat näyttelyt ja kiinnostavat historialliset teemat yllättävät joka vuosi. Sanoisin, että näyttelyitä tehdään erittäin ennakkoluulottomalla otteella, eikä pysyttäydytä oman turvallisen laatikon sisällä. Laukko tarjoaa taide-elämyksiä niin maalausten, valokuvien, muodin, historian kuin veistosten saralla. Runsautta rakastavalle tämä on juuri oikea kattaus ja historiallinen miljöö toimii kirsikkana kakussa. 

Meidän Laukko-päivälle osui aikamoinen keli, sillä taivas keräsi mahtipontisia ukkospilviä järven ylle, mutta sadetta ei kuitenkaan Kartanolla asti koettu. 

Laukon kartanossa käy Museokortti, jota täytyy taas kerran suositella. Museokortilla aukeavat ovet niin moneen hienoon kohteeseen Suomessa, että se maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti. Lisäksi se madaltaa kynnystä lähteä viettämään sadepäivää museoissa, linnoissa ja muissa kiinnostavissa paikoissa sohvalla löhöilyn sijaan. Olen ulkoiluttanut Museokorttiani parin kuukauden sisään esimerkiksi Laukossa, Hämeen Linnassa x 2, Vapriikissa, Milavidassa, Vankilamuseossa ja Helsingin Luonnontieteellisessä museossa. Nämä muistan tältä istumalta, voi olla että joukkoon mahtuu muitakin. 

Yksi ajatus artikkelista “Upeita muotiluomuksia sekä taide-elämyksiä Laukon Kartanossa”

  1. Kiitos Nelliina tästä vinkistä! Upea kartanomiljöö, hienot näyttelyt, ihanat herkut kahvilassa ja houkutteleva lounaskin olisi ollut tarjolla. Kävin äitini kanssa ja tykättiin molemmat. Vierailun kruunasi kun esittelyvideolla ollut kartanonrouva tuli lähtiessä vastaan ja tervehti kuin vanhoja tuttuja. 😀 Jäimme miettimään, oliko näyttelyrakennuksen aulassa vieraita vastaanottanut grand dame hänen äitinsä. Ihanaa, ensi kesänä uudestaan!

Kommentit on suljettu.