Neulo kämmekkäät – toimistoduunarin paras ystävä talvisin

Olen vilukissa. Kun kaikki muut ovat esimerkiksi töissä T-paidalla, minä käärin villahuivia tiukemmalle ja vedän kämmekkäät käteen. Nukkuminen on ainoa asia, jolloin viihdyn viileässä huoneessa. Jättitäkin alla. 

Tämä alustuksena siihen, että Niina neuloo -koulun seuraava oppitunti oli tutustua pitsineuleeseen. Rakastuminen ensi kokeilulla! Ihan sama juttu kuin palmikoiden kanssa. Olen aika vakuuttunut, että nämä pitsi- ja palmikkohommat ovat minun suuntani neulomisessa. Tehkää te muut kirjoneuleita 😀

Löysin vuosia vanhasta Moda-lehdestä ohjeen pitsineuletta ja palmikoita yhdisteleviin kämmekkäisiin, jotka ovat vilukissan paras ystävä. Näppiksen hakkaaminen onnistuu kämmekkäiden kanssa hienosti, kun sormet jäävät vapaaksi kokonaan. Ranteiden lämpöisenä pysymisellä on iso merkitys ilmastoinnin keskellä.

Malli oli helppo tehdä peukalonreikää lukuunottamatta. En tajunnut ohjeesta sen osalta mitään, joten sovelsin oman ja hyvä tuli.

Kämmekkäät jatkuvat pitkälle ranteeseen, tuossa alimmaisessa kuvassa näkyvän osan jälkeen tulee vielä 6 cm resoriosuus. 

Nyt on ensimmäinen pitsineulekokeilu tehtynä. Aivan ihanaa. 100% minun juttuni. 7 Veljestä -langassa pitsikuvio ei näy niin hyvin kuin ohuemmissa langoissa näkyisi, mutta siitä tuli joka tapauksessa kaunis pintakuvio kämmekkäisiin. 

Kysymys neulojayhteisölle. Mikä on hyvän tavan mukaista, jos haluaisi jakaa hyväksi todetun neuleohjeen blogissa, mutta sitä ei löydy linkattavaksi netistä? Eli tässäkin tapauksessa kyseessä on vuoden 2012 lehti, jota ei enää edes julkaista. 

4 vastausta artikkeliin “Neulo kämmekkäät – toimistoduunarin paras ystävä talvisin”

  1. Linkki vaikka Ravelryn (kai sua on jo sinne usutettu?) ohjesivulle tai mikseikä tässäkin tapauksessa voisi ihan vain mainita lehden nimen ja numeron. Kirjastothan on aarreaittoja näidenkin suhteen. 🙂

  2. Sanoisin, että kerrot vaan lehden tiedot, ohjeen sivunumeron, nimen ja suunnittelijan nimen. Joitain Moda-ohjeita näkyy löytyvän Ravelrysta: https://www.ravelry.com/designers/moda mutta en lähtisi blogissa niitä julkaisemaan.
    Suosittelen tutustumaan Ravelryyn, kun nyt olet neulontaan hurahtanut. Kaikki mitä neuloja tarvitsee, löytyy sieltä.
    Itsekin muuten välttelin kirjoneuletta epäonnisten kokeilujen perusteella varmaan lähes 15 vuotta, vaikka neuloin todella aktiivisesti kaikkea paidoista asusteisiin. Pari vuotta sitten yritin uudestaan, homma lähti sujumaan ja nyt tulee kirjoneulepaitoja kuin liukuhihnalta. Eli never say never!

  3. Novitaknits-sivuilta tai Ravelrystä ohje saattaa löytyä, joten kannattaa linkata sinne sitten. En ole edes älynnyt että voisin pitää toimistossa kämmekkäitä, loistoidea siis.

  4. Nätit on! Käytän tuollaisia itsekin ihan kotonakin istuessani talvella, koska asunnossani on niin kylmä 😀

    Oma villasukkaprojektini on viimein (useita puikkoraivareita ja purettuja kerroksia myöhemmin) edennyt siihen vaiheeseen, että kantapää on valmis. Melkein pelottaa tarttua taas puikkoihin kun karmii, että kuitenkin kohta taas mokaan jotakin ja joudun purkamaan kavennukset ja tekemään ne neljättä kertaa uudestaan :,D Myssynkin aloitin ja edistyin hyvin siihen asti, kunnes tein Tuntemattoman Mokan johon en löytänyt apuja ja jouduin purkamaan tuntien työn. Onko sinulla jotain hyviä vinkkejä tällaisiin tilanteisiin? Harjaantuminen varmasti helpottaisi virheiden korjaamista, mutta melko turhauttavaahan tämä kuitenkin on. Pudonneen oikein neulotun silmukan vielä osaan poimia, mutta mikään muu ei onnistu.

Kommentit on suljettu.