Nelliina & Suuri Käsityö -lehti – malliston vaate numero kolme

Suuri Käsityö -lehden minimallistoni kolmas, ja samalla viimeinen, vaate on toppi. Tämä A-linjainen toppi sopii naiselle, joka ei halua vilauttaa siivuakaan rintaliiveistään. Minulla on 2000-luvun alun silikoniolkaintraumojen jäljiltä sellainen kirjoittamaton sääntö, että rintsikat eivät saa näkyä mistään suunnasta, tai tulee heti homssuinen olo. Liivit eivät saa kurkistaa kainalosta tai selästä, ja mahdollisuuksien mukaan myös olkaimet pysyvät kokonaan piilossa. 

Voisi melkein sanoa, että tämän topin kantavana ajatuksena oli tehdä niin pomminvarma toppi, että käyttäjällä on takuulla siistin turvallinen olo tilanteessa kuin tilanteessa. Ei ehkä kaikkein mediaseksikkäin ajatus, mutta voi pojat, että tämä toppimalli pelastaa päivän.

Jos topin tekee paljetti- tai hapsukankaasta, se saa täysin erilaisen ilmeen kuin yksinkertaisesta valkoisesta silkistä ommeltuna. Mutta mallinsa puolesta se taipuu molempiin.

Tässä postauksessa samalla kaavalla on toteutettu kolme toppia, joissa kaikissa on täysin erilainen kangas. Halusin havainnollistaa mallin monipuolisuuden.

Valkoinen toppi tehtiin Suuri Käsityö -lehden kuvauksia varten, se löytyy yltäni kynähameen parina. Lehtikuvassa toppi on laitettu hameen vyötärön alle, mutta tässä seuraavassa se hulmuaa vapaana: 

Huikea hapsukangas taas on sen verran villi, että sen avulla yksinkertaisen skandinaaviset vibat saavat välittömästi kyytiä. Tämä kangas saatu blogin kautta, Eurokangas.

Ja sitten oma lempparini eli Eurokankaasta löydetty maalauksellinen kukkakangas. Olen käyttänyt tätä versiota topista jatkuvasti housujen parina. Kun soppaan yhdistää vielä HC-asusteet, aletaan olla meikäläisen asteilla runsauden suhteen. Toppi toimisi myös ilman asusteita ihan sellaisenaan, asun huomionherättäjänä.

Topin kaava on osittain sama kuin kimonomekon kaava. Näin ollen toppia voi halutessaan pidentää helmasta mekon kaavaa mukaillen niin, että saa aikaan 60-lukuhenkisen hihattoman MOD-mekon! Se on itselläni seuraavana työlistalla. Aion tehdä mekon mustasta kankaasta, että saan syksyksi täydellisen pohjan värikkäille kengille ja hatuille. Tosin myös hopeinen paljettiversio olisi tämän harakan mielestä ihana… tai musta hapsullinen! 

Ystäväni neuvo mallistoa miettiessäni oli kerrassaan nerokas. Tee sellaiset vaatteet, joihin itse haluat kaavat. Ja mihin halusin kaavat? Luottovaatteisiin, jotka eivät vaadi säätämistä. Että voin aidosti luottaa vaatteeseen, ja olla miettimättä rintsikanolkaimia tai liian lyhyttä helmaa. Tavoitteeni täyttyi 100-prosenttisesti. Vuosien vaatehörhöilyn jälkeen tiedän täsmälleen mitä vaatteelta haluan.

Toivottavasti kaavoista on iloa muillekin 🙂

10 vastausta artikkeliin “Nelliina & Suuri Käsityö -lehti – malliston vaate numero kolme”

    1. Seuraan jossain määrin, ihan erityisesti pidän silmällä tulevaisuusskenaarioita 🙂 kiitos muikkarista, se on ollut to do -listalla ikuisuuden!

  1. Pieni palaute: olisi mukava saada vastauksia jos jättää kysymyksen kommenttiboksiin. On tylsää nähdä että kysymys on julkaistu mutta siihen ei vastata. Turhauttavaa käydä useampaan kertaan katsomassa että olisiko vastausta tullut, mobiililla varsinkin blogin selaaminen on hidasta kun etsii vanhempia postauksia.

    1. Olen todella pahoillani kommentteihin vastaamisen puutteesta, koen siitä huonoa omaatuntoa jatkuvasti 🙁 teen parhaani, että bongaisin suorat kysymykset, mutta aina muutamia saattaa lipsahtaa sormien läpi. Kannattaa reilusti muistuttaa että nyt sitten, voitko vastata kiitos, jos ei muuten kuulu 😀

      Olen suoraan sanottuna vähän purjeissa nykyisen työmäärän kanssa, mutta se ei todellakaan ole teidän ongelmanne, eikä saisi näkyä lukijasuuntaan. 

  2. Siis just tommosta mä kaipaan!! Tää pienten lasten kanssa touhuaminen on yhtä kykkimistä enkä todellakaan halua näyttää rintsikoita enkä myöskään rintavakoa poimiessani lasta maasta tms. Oon sen verran siveyden sipuli 😀

  3. Harmi, kun mallistosi vaatteet eivät millään imartele omaa punkeroa varttani. A-linja lihottaa yläosissa mua ainakin ihan tolkuttomasti, näytän lähinnä purjeveneen purjeelta 😀

Kommentit on suljettu.