Miksi teillä on uusia perunoita elokuussa?

Jatketaan vielä hetki puutarhajuttujen merkeissä. Meidät maalla asuvat on kautta aikain opetettu siihen, että perunat lyödään multiin tiettyyn aikaan vuodesta ja uusia perunoita ahmitaan juhannuksena. Meidän huolettomien puutarhurien kevät oli tänä vuonna hitusen venyvä käsite, joten meillä nautitaan uusia perunoita vasta nyt!

Puutarhan satokausikalenterista on jo yliviivattu viinimarjat ja karviaiset, mutta uusia perunoita riittää. Tästä sitten suoraan loikka omppujen ja luumujen pariin.

Oli kuppikastiketta eli voita sulatellessa olo kuin rikollisella, niin sitkeään tuo alkukesän perunavillitys on minuun juurrutettu 😀 tiukassa ovat tavat ja tekemiset. 

Onneksi perinteitä voi ihan huoletta rikkoa, se on ihan piristävää arkirutiinien keskellä. Ehkä nyt en kävisi viettelemään joulua helmikuussa, mutta tällaisilla pienemmillä jutuilla voi rikkoa kaavaa ilman suurempaa tuskaa. Ainoa tuska on omien tapojensa tuulettaminen.

Elokuinen perunasato omalla tavallaan pitkitti kesän makua. Nam. Ehkä pitää ensi vuonnakin istuttaa osa perunoista reilusti myöhemmin.