Aurinkoa ja yksisarvisia synkkien aikojen keskellä

Tästä päivästä eteenpäin alkaa synkät ajat meillä jalkapallon vihaajilla. En tiedä mitään tylsempää urheilulajia seurata telkkarin kautta kuin futis. Juostaan pari tuntia jättikokoisella kentällä ympyrää mutta mitään ei tapahdu, argh. On varmaan ihan selvä että meidän taloudessa mielipiteet tämän asian suhteen jakautuvat aika radikaalisti… Saku elää ja hengittää jalkapalloa, ja odottaa tietysti illan avausmatsia into piukeana. Minun tekisi mieli lähinnä käydä nyppäämässä katolta antenni irti ”oho, voi harrrrrmi kun on häikkää linjoissa”.

Tarvitsen nyt äkkiä jonkun sarjan tai kirjasarjan mihin uppoutua muutamaksi viikoksi! Mutta minkä? Saa suositella mukaansa tempaavaa tiiliskiviromaanien sarjaa, jos tulee mieleen. Joku Diana Gabaldon -style olisi kiva.

Tässä IC:n yksisarvista livenä, ai että se on ihana. Se on vaan niin älytön, että pakkohan sitä on rakastaa. Arvoin pitkään sinisen ja valkoisen laukun välillä, mutta onneksi päädyin kuitenkin valkoiseen koska tämä laukku on kuin koru. Mummolaukun muoto, fantasialaukun värit. Ja nyt olen entistä vakuuttuneempi että jossain vaiheessa tulevina vuosina Hanna Sarenin fantasialaukku on pakko osua metsästysreitilleni, selvästikään minulla ei olisi mitään estoja käyttää niitäkään.

Jos ihmettelette tätä piikkisuoraa tukkaani niin oli aika purkaa ylikasvaneet teipit veke ja halusin katsoa miltä näytän elämäni ensimmäistä kertaa suoralla tukalla. Onpahan jännä fiilis rouva Luonnonkiharalla, kun hiukset ovat liukkaat ja suorat 😮 aikaisemmin edes suoristusrauta ei ole pystynyt moppiini, niin että lopputulos olisi ollut oikeasti sileä ja myös pysynyt sellaisena minuuttia kauemmin ja nyt… tsadam, ei kiharan kiharaa vaikka ulkona olisi miten kostea ilma. Elämme hämmentäviä aikoja ystäväiseni. Saapa nähdä tekeekö kihara paluun vai ei, koska voisin jopa tottua suoraan malliin.

Jalkapallo, uhka vai mahdollisuus?

50 vastausta artikkeliin “Aurinkoa ja yksisarvisia synkkien aikojen keskellä”

 1. Hei,

  Jäin itse n. vuosi sitten koukkuun Anna Godbersenin Huumaa -sarjaan ja heti perään saman kirjailian Jazztyttö peilaa -sarjaan. Humaa sijoittuu 1800- luvun lopun 1900-luvun alkupuolelle. Paljon juonittelua, hyvää soljuvaa tekstiä, yksityiskohtaista pukujen kuvausta, ylltääviä juonenkäänteitä.. Jazztyttö peilaa sijoittuu 1920-luvulle, tarkemmin kesään ennen pörssiromahdusta. Taas ihania pukukuvauksia, soljuvaa tekstiä.. ja 20-luku, tarvitseeko sanoa enempää 🙂

   1. I hear you! En tajua miten jalkapalloon voi suhtautua niiiiin tunteella 🙁

    Mä oon kans lukenut tota Jazztyttö peilaa -sarjaa, 2/3 menossa. Hyvää ja kevyttä viihdettä, jossa tosiaan pukuja ja 1920-luvun New Yorkia kuvailtu runsaasti.

   2. Unohdin edellisestä viestistä, että Huumaa-sarja on siis 4-osainen ja Jazztyttö peilaa 3-osainen. Huumaa kirjat: 1. Huumaa 2. Juoruja 3. Erheitä 4 Hehkua Jazztyttö peilaakirjat: 1. Jazztyttö peilaa 2. Ihania päiviä 3. Illan pitkät varjot. Ajattelin, että tämä voisi helpottaa kirjojen etsimistä 🙂

 2. Ei mulla muuta kuin paljon tsemppiä kollegalle! Itse päätin repiä riemuni tällä kertaa siitä, että suurin osa matseista tulee siihen aikaan kun voi itse mennä jo nukkumaan. Ja siitä että kesälomat ovat vasta myöhemmin, ei mene sekään tässä hukkaan.

 3. Voi mä niin ymmärrän sua! Me hates jalkapallo! Mitään tylsempää lajia ei ole olemassakaan. Jääkiekko uppoaa ihan täysillä kun siinä on niin nopea tempo, mutta jalkapallo on yhtä mielenkiintoista kuin puhelinluettelon lukeminen. Siis sehän näyttää tältä: Äijät köpöttää liian isolla kentällä: köpö köpö köpö, sitten tulee POTKIS! ja ohi meni. Sitten vaihdetaan suuntaa. Köpö köpö köpö ja taas POTKIS. ja ohi meni…. *KROOOOH*

 4. Haha meillä se on minä joka on se jalkapallofani. Tosin minulta löytyy ymmärrystä koska en pidä jääkiekosta ja mies taas seuraa jääkiekon mm-kisoja fanaattisesti.

 5. Älkääs nyt naiset, sekä futis että lätkä molemmat uppoavat täysillä. Tietysti jalkapallo tuntuu tylsältä, jollei siitä mitään tajua, mutta kyllä EM- ja MM-kisat on katsottava, maailman parhaat futaajat kirmailee kentällä! Tämä on kyllä hyvä vuosi urheiluhullulle.. ja ps. en ole ainoa nainen ystäväpiirissäni, joka harrastaa näitä 🙂

  1. en parhaalla tahdollani kykene kiinnostumaan telkkarifutiksesta vaikka kuinka yrittäisin, se vaan on niin jumalattoman tylsää että maalin kuivumisen seuraaminenkin on mielenkiintoisempaa.. minulla on paljonkin naispuolisia ystäviä jotka seuraavat futista, ja miespuolisia jotka eivät seuraa, joten ei kai tämä sukupuolesta riipu 😀

 6. Onneks sentään loppupään peleissä jo monesti jotain tapahtuukin. Ite en todellakaan ole jalkapallotyyppiä, elän ja hengitän sitten puolestaan lätkää.

  Mutta katson kyllä ihan mielellään jalkapallonkin isoja turnauksia, sitten kun jäljellä enää muutamia maita. Niissä peleissä tapahtuu enemmän, muuten allekirjoitan ton mielipiteen tylsyydestä kyllä. Ja herraisä, suomalainen fudis? LOL.

  1. onneksi sentään aika iso osa peleistä tulee yöllä :DD mä en vaan pysty katsomaan, yritin viime kerralla samaisia kisoja ja ihan oikeasti, kidutusta, silkkaa kidutusta 😀

  1. Ja perinteiset Agatha Christiet, joista ei oikeasti arvaa loppuratkaisua! Ihania kirjoja ja niiiin herttaisesti kirjoitettuja, varsinkin neiti Marplen tapaukset <3

 7. Oletkos lukenut jo Amor Towlesin kirjan Seuraelämän säännöt? 1930-luvun New York, koukuttava ja herkullinen kieli. Suosittelen!

 8. Mä olen elävä esimerkki siitä, että jalkapallosta oppii tykkäämään ja jopa rakastamaan sitä! 😀 Ajattelin vielä kymmenen vuotta sitten ihan samalla tavalla; voiko tylsempää lajia ollakaan, kuin jalkapallo! Nyt kymmenen vuotta futishullun miehen kanssa eläneenä huomaan vuosi vuodelta vaan kiinnostuvani enemmän ja enemmän jalkapallosta. Näitä mm-kisoja oon odottanu innosta puhkuen, kuukausia, viikkoja ja lopulta päiviä laskien! Nämä on niin harvinaista herkkua, kun kaikki maailman parhaat pelaajat ovat samassa. Ja kaikille ”naisjalkapallovihaajille”: eikö teitä yhtään ees kiinnosta ne komeat ja lihaksikkaat pelaajat siellä kentällä???!! 😉

 9. Onneksi meillä ei seurata urheilua, mutta kalastusjutut.. Syksyllä ärsyttää kuunnella meritaimen -ajasta, ja kun syksyn kalastusaika on niin lyhyt. Talvella pilkitään, kunnes alkaa kevät että pitää päästä joelle perhokalastamaan. Sitä harrastetaan sitten niiin kauan että syksyllä alkaa meritaimen kausi. Loputon suo.

  Mä innostuin aivan totaalisesti Veronica Rothin Divergent -kirjasarjasta! Kirjastosta löytyy englanniksi ne, suomenkielellä vain yksi. Nuorten kirja, samanlainen kuin Nälkäpeli, mutta omasta mielestäni paljon parempi!

 10. Näinä kisaviikkoina olen niiiiiiin onnellinen, että mun mieheni ei seuraa yhtikäs mitään lajia!! Jes, ei siis penkkiurheilua meillä. 😀 Ainoa laji, jota itse voisin telkkarista katsoa, on lentopallo. Mutta sekin vain siksi, että olen itse pelannut. 🙂

 11. En tiedä iskeekö sinuun, mutta minä rakastan Hovimäki-kirjasarjaa. Alkaa 1700-luvun lopulta ja kuuden kirjan jälkeen ollaan 1900-luvun alussa. Sijoittuu siis Suomeen ja kertoo aatelisista kivikartanon omistajista sekä heidän maillaan asuvasta torppariperheestä. Suosittelen.

 12. Jos haluat välillä vaihtelua lukemiselle niin one word: Netflix. Sieltä löytyy kaikkea kaikille ja parin viikon kuluttua huomaat että oho, joko ne futiskisat loppu 😀 Itse olen tällä hetkellä erityisen koukuttunut Orange is the new blackiin, ihan loistava Netflixin oman tuotannon vankilasarja. Todellakin yksi niistä sarjoista että ”pakkopakkopakko nähdä heti seuraava jakso”!
  ps. Samassa veneessä ollaan täälläkin, katson mieluummin jopa snooker-matseja mutta EI JALKAPALLOA 😀

 13. VOIHAN JALKAPALLO täälläkin 🙁
  Ja nyt se ärsyttää jotenkin VIELÄ paljon normaalia enemmän, koska eletään raskauteni viimeisiä viikkoja ja luonnollisesti olen kävelevä hormoonipiikki ja tottahan toki mä haluaisin vain kuherrella illat läpeensä.
  Nyt varmaan jää jalka- ja selkähieronnatkin saamatta, ellei niitä suostu vastaanottamaan JALKAPALLOA huutavan television edessä.
  Lapsellisen iso ARGH >:(

 14. Minä katselen kaikkea urheilua ihan mieluusti mutta se kuinka oikeasti seuraan tapahtumia… Esim. jos joku kysyy, mikä tilanne? En välttämättä osaa vastata. 😉 Sopiva ajanvietettä siis pääntyhjennykseen.

  On kyllä kiva tuo uusi ”hyvän mielen” laukkusi ja hyvän kokoinenkin on.

 15. Oletko lukenut Jean M. Untinen- Auel: Maan lapset- sarjaa? Todella mielenkiintosta luettavaa kirjailijan näkemys kivikaudesta. Ja kirjat tottakai tiiliskiviä!

 16. Ole onnellinen että teidän perheessä on vain yksi jalkapallo-fani! 😉 Meillä kun mies ja poika molemmat seuraavat hullun lailla jalkapalloa. Jääkaapin ovessa on killunut jo viimeiset pari viikkoa pelien aikataulut. Meidän vanhempi poika harrastaa itse jalkkista, joten minun on ollut pakko tutustua lajiin paremmin. Noh, oman pojan peliä on tietenkin älyttömän hienoa seurata, mutta en vaan pääse jyvälle noista isoista miehistä. 😀

 17. Juu, kolme tylsintä urheilulajia ikinä: jalkapallo, tennis ja golf (vaikka ei siinä minusta mitään urheilua olekaan). Jännä juttu, jalkapallo on tappotylsää katsottavaa, mutta jääkiekkoa tapitan kyllä aidon penkkiurheilijan lailla joka vuosi 😀

 18. Gabaldonista: ootko huomannu että sarjan uusin ilmestyi toissapäivänä? 😉 tilasin eilen Akateemisen nettikaupasta, oli sen mukaan hyllyssä jo!

 19. Mua ei kiinnosta myöskään mitkään kisat. MUTTA silti löydän itseni kentänlaidalta kuvaamassa toisen osapuolen kotipelejä ja seurana katsomassa toisen joukkueen pelejä. Miksi? Siksi, koska välitän.

  Ajatelkaa tältä kantilta; mistä asiasta SINÄ olet itse yhtä innostunut ja huokaileeko puolisosi samallalailla tylsyyttä?

 20. Mä taas olen vähän odottanutkin näitä kisoja, jotenkin se yleinen fiilis, se kannustuskohina, se tunne kesästä isolla koolla ovat sitä itse peliä oleellisemmat ja tekevät kisoista the kisat. Kisojen yleisfiilis on siis se, miksi tykkään niitä katsoa, ja ei se jalkapallo itsessäänkään nyt mitään pakkopullaa lajina ole 🙂 Mun piti joskus alkaa sitä ihan harrastaa!

  Ja hyvin sulle sopii tuo suorakin malli, mulla taaseen hiukset ovat alkaneet kihartua aiempaa enemmän..mystistä 😀

 21. Mä asun Hollannissa ja täällä jalkapallohuuma on aika sanoinkuvaamatonta. Hyvä puoli on se että ei tarvi tehdä ravintolassa varausta tai huolehtia tungoksesta kaupoissa jos osaa ajoittaa ne käynnit matsin aikaan.

  Kirjasarja josta varmasti tykkäisit: Discovery of Witches (kijr. Deborah Harkness) http://deborahharkness.com/discovery-of-witches/

 22. Jalkapallo, ehdottomasti uhka… siinä ei tosiaan tapahdu mitään ja ne pelaajat on niin neitejä, yks pikku isku ja heti kieritään maassa kuin suurenkin tuskan takia! 😀 mutta laukku on edelleen ihanaihana.

 23. Itse aloitin tänään lukemaan Katherine Nevillen kirjaa Kahdeksan ja voin todellakin suositella! (179 sivua jo luettuna ja koukussa ollaan 😀 )

 24. Mulla on suoristuneet hiukset 3 lapsen myötä. Viimeinen on vauva joten saa nähdä tekeekö kiharat mullakin paluun kun aika kuluu

 25. Sarjoja…ajantappoa parhaimmillaan. 🙂 Kirjat: trilogia fifty shades of grey ja ihan huippu lisa r jones trilogia …sylvia day. Sarjat NetFlix: orange is new black <3 solsidan tai paras 8kautta kasarisarja Roseanne löytyy 8kautta juutubest!!!!!

 26. Ootko kuullut aika uudesta kotimaisesta kirjailijasta Kristiina Vuoresta? Vuori kirjottaa historiallista romantiikkaa ja jännitystä. Ja tän sarjan kirjat on todella tiiliskiviä 😀

 27. Gabaldonin uusinta odotellessa (ilmestyi 10.6., mutta omani on vielä matkalla luokseni postin kautta) olen ihastunut Philippa Gregoryn kirjoihin. Kolme on suomennettu, mutta englanniksikin varmaan löytyy kirjastosta. Sijoittuvat Iso-Britanniaan 1400-luvulle ruusujen sotiin ja siitä eteenpäin Tudorien valtakauteen. Suosittelen!

  1. Niin ja kyseisiin kirjoihin perustuvaa Valkoinen kuningatar -sarjaa tulee parhaillaan ylen ykköseltä torstaisin!

 28. Lähden sille linjalle että jalkapallo on mahdollisuus. Lähinnä hyviin väleihin miehensä kanssa, kun leikkii tietävänsä siitä edes jotain, ainakin sen ketkä illan pelissä ovat vastakkain 😀

 29. Sain äitienpäivälahjaksi ensimmäisen osan Katherina Pancolin kolmiosaisesta kirjasarjasta, joista ensimmäinen kantaa nimeä Krokotiilin keltaiset silmät. Olen ihan koukussa, poikaa on ollut kiire nukuttaa päiväunille että äiti pääsee taas lukemaan… 🙂 Sarja sijoittuu Pariisiin, ja on ihanan soljuvaa tekstiä.

Kommentit on suljettu.