Neulottu pyöröhuivi miehelle

Kun olin todennut oman kapean kirjoneulehuivini maailman kätevimmäksi kapistukseksi, neuloin vastaavan myös miehelle. Valitsin pohjaväriksi mesänvihreän Novitan 7-veljestä -langan ja kirjoneulekuvioon valkoista. Graafinen nuolikuvio on Drops Designin Hokey Pokey villasukista, siihen löytyy ilmainen ohje täältä.

Ihan mielenkiinnosta kysyn: kumpaan suuntaan nuolet mielestäsi kulkevat? Minun ja siskoni mielestä ylöspäin kun taas mieheni mielestä ilmiselvästi alaspäin 😀

Tämä pyöröhuivi syntyy nopeasti ja kuvion voi lainata mistä tahansa mieleisestä kirjoneuleesta. Tai tehdä ilman kirjoneulettakin tietysti, mutta silloin lopputulos ei ole niin jämäkkä. Kirjoneuleella vahvistettuna huivi pitää muotonsa ja pysyy ylhäällä. Kirjoneule myös suojaa tuulelta paremmin.

Perusohje:

7-veljestä lanka, pyöröpuikot 4-kokoa ja 40cm.

Kirjoneulekuviosta riippuen silmukkamäärä noin 100 (kapea) ja 120 (väljempi) välille. Ota myös oma käsiala huomioon, jos se on tiukka, kannattaa silmukkamäärä olla yli 100. Omalla väljällä käsialallani tuo miehen huivi on tehty 100 silmukalla ja oma vaaleanpunainen huivini 104 silmukalla.

Alkuun ja loppuun muutama kerros 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta. Kirjoneuleen pituus noin 20-25cm tai oman maun mukaan.

5 vastausta artikkeliin “Neulottu pyöröhuivi miehelle”

  1. Nuolien suunta riippuu ainakin kuvasta katsottuna siitä, miten huivi on kuvaan taiteltuna. Nyt näyttää, että nuolet menevät ylös päin, mutta jos huivin taittaisi pituussuunnassa ”puolikkaan nuolen verran” eri kohdasta, niin näyttäisi, että nuolet menevät alaspäin. : )

Kommentit on suljettu.