Itävallan tuliaiset – ei nyt ihan parhaimmistoa jos totta puhutaan

Taannoisella Itävallan reissulla ei juuri ehtinyt kauppoja luuhata, mutta jotain pientä tarttui mukaan tuliaisosastolla. Meidän työporukan megahitiksi nousi kaupan karkkihyllyltä löytynyt mansikanmakuinen ”paperi”, johon itsekin haksahdin, kun olin tarpeeksi paljon kuunnellut muiden hehkutusta. Ajattelin, että josko Anni kokisi sen eksoottisena, yhtään en ostanut tätä omaa uteliaisuuttani 😉

Paketeissa oli kuvituksia yksisarvisista prinsessoihin, ja minä päädyin prinsessaversioon. 

Ihana pakkaus, mutta se maku. Aivan jäätävää… Tuote oli ihan oikeasti kuin pahvia, vaikka se onkin vehnästä valmistettu. Tuli mieleen halpa jäätelötötterö, mutta vielä pahvisemman makuisena. Anni totesi lyhyesti ja ytimekkäästi: yäk 😀 Mutta olenpahan nyt maistanut mansikanmakuista paperia. 

Toinen saman kategorian tuliainen oli Brause-Pulver, jolla voi taikoa vedestä kuplivaa makujuomaa. Pakko sanoa, että ei tämäkään maulla varsinaisesti keulinut, maistui Beroccalle. Brause-Pulverin ostin Saksan puolelta lentokentältä, ja se ilmeisesti onkin saksalainen ”herkku”. Tuli siinä väkisin mieleen, että mikä tahansa mehutiiviste on noin tuhat kertaa parempaa, mutta ehkä kuplat on se juttu. 

Näiden jälkeen oli pakko ostaa pussi kunnollista salmiakkia, riitti kokeellisuus tällä erää 😀

5 vastausta artikkeliin “Itävallan tuliaiset – ei nyt ihan parhaimmistoa jos totta puhutaan”

  1. Tuo brause on teidän eräällä kilpailijafirmalla suosittua bilejuomaa. Siellä resepti menee näin: kaada pussillinen brause-jauhetta suuhun ja hörppää heti perään shotti vodkaa 😀 Että siitä vetonaulaa teidänkin firman bileisiin! On aikamoinen elämys.

    1. Saksasta on aina pakko tuoda tuota tuliaisena! Ite teen niin, että kaadan kirkkaan viinaksen suoraan tuohon pussiin ja shottina nassuun niin ei tarvitse liata shottilaseja 😀

  2. Meillä on noita brausepulvereita aina sukulaiset tuoneet ja lähettäneet, sekä jauheena että sellaisina nappeina jos oikein muistan ja niiden pointti on tosiaan syödä ne eikä käyttää ohjeiden mukaan 😀 saksasta kannattaa lapsille roudata apteekeista kylpyvärejä ja nappeja jotka tekee kuplia kylpyveteen tai kylpykonfettia! Oma 3v rakastaa niitä yli kaiken.

Kommentit on suljettu.