Iittalan Nappula kukkaruukku nostaa kasvin jalustalle

Olette saattaneet huomata, että en usein innostu skandinaavisesta tyylistä muotoilussa. Herkullisen väriset asiat ovat kuitenkin asia erikseen. Nyt täytyy sanoa että osui ja upposi, kun avasin Iittalan infokirjeen Nappula kukkaruukuista. Upeat värit ja hauska idea nostaa viherkasvi jalustalle! Matti Klenellin design on yksinkertaista mutta silti näyttävää. 

Tästä hieman inspiraatiota keväiseen sisustukseen: 

Olen tänä talvena pitänyt onnistuneesti hengissä seitsemän (!) viherkasvia. En olisi ikinä uskonut, että pystyisin moiseen suoritukseen. Mikään kukkiva sisäkasvi ei säily käsittelyssäni elossa, mutta vihrerkasvit ovat selvästi sitkeämpiä 😀 Ainoastaan jättipeikonlehti yrittää päästä eroon osasta lehdistään, kuihduttaen puolet mystisellä tavalla. Mutta onneksi se on siltikin runsas, eikä liian kitukasvuisen näköinen. 

Jos jollain sattuu olemaan kokemusta peikonlehden osittain ruskeista lehdistä ja mitä sille voi tehdä, otan vinkit vastaan. 

2 vastausta artikkeliin “Iittalan Nappula kukkaruukku nostaa kasvin jalustalle”

  1. Ookko kokeillu sumutella sitä peikonlehteä? Useat sisäkukat Suomessa ku on alunperin tropiikista, missä kosteus on hieman eri luokkaa, ja varsinki tälleen talviaikaan sisäilma voi olla suht kuivaa, niin monet kasvit tykkää jos niitä sumutellaan.

  2. Jättipeikonlehteä ei saa kastella liikaa. Rusehtuvat lehdet voivat olla merkki ylikastelusta. Se viihtyy myös parhaiten hengittävästä saviruukussa. ja sumuttelua kastelujen välissä.

Kommentit on suljettu.